Samen doen is beter

EKC 2  gelijk tegen SV Bedum 3

De reserves van EKC stonden zaterdag 13 april in Bedum tegenover het derde elftal van de SV Bedum. Thuis had EKC met 7-0 gewonnen maar nu ging het toch wat anders.

Met vrouwen30+keepster Christina Prins op doel en Maaike Adema in de spits toog EKC van start. Aanvankelijk was EKC beter maar naarmate het duel vorderde kwam ook SV Bedum meer opzetten. Dit resulteerde in de 17e minuut in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg toen keepster Prins eerst nog wist te redden maar in tweede instantie werd geklopt. Lang wist SV Bedum hier niet van te genieten want acht minuten later trok EKC de stand alweer gelijk. Een corner van Liza Huizingh werd door Inge Mulder fraai binnen gekopt: 1-1. De thuisploeg liet het er evenwel niet bij zitten maar voor de rust zag zij geen kans een bres te slaan in de EKC-defensie. Ook EKC bleef verder doelpuntloos zodat de rust met 1-1 werd gehaald.

Na de rust drong EKC wel meer aan maar vooralsnog leverde dit geen resultaat op. Ook SV Bedum stuitte meerdere malen op keepster Christina Prins zodat het lange tijd 1-1 bleef. Het duurde tot de 87e minuut toen EKC op een voorsprong kwam. Op aangeven van Liza Huizingh schoot Judith Zuidersma de 1-2 binnen. Door allerlei blessurebehandelingen liet scheidsrechter Bulthuis geruime tijd doorspelen waarvan SV Bedum in de 93e minuut profiteerde. Eén der spitsen kwam één-op-één te staan tegenover keepster Prins en bepaalde de eindstand op 2-2. Gezien het wedstrijdbeeld was deze uitslag ook wel een afspiegeling van het verloop. Zaterdag wacht Corenos in Roodeschool.

SV Bedum 3 – EKC 2 2-2 (1-1). 17. SV Bedum 1-0; 25. Inge Mulder 1-1; 87. Judith Zuidersma 1-2; 93. SV Bedum 2-2.

Scheidsrechter: R. H. Bulthuis (Bedum)

EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Ann Hazenberg, Liza Huizingh, Iris Knol, Judith Zuidersma, Sophie Rozema, Christina Prins, Loes Korhorn, Johanna van de Steeg, Marlies Tammens, Anouk Koster.